Výborné kiwi řezy se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 100 g cukr 500 ml voda 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 5 lžic kiwi šťáva těsto 140 g cukr 1 lžíce olej 6 ks vejce 160 g polohrubá mouka 1 lžíce teplá voda podle potřeby 10 ks kiwi náplň 1 2 balíčky vanilkový cukr 2 ks zakysaná smetana náplň 2 2 kelímky smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky
Postup Výborné kiwi řezy se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto si připravíme ze žloutků, které našleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetkou soli našleháme pevný sníh. Do žloutků přidáme teplou vodu a prosetou mouku. Těsto dobře promícháme a nakonec po lžících přidáme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do připraveného vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut. Zkusíme vpichem špejlí, zda je korpus upečený. Upečený korpus necháme zcela vychladnout na mřížce.
První krém si připravíme ze zakysaných smetan, které našleháme s vanilkovými cukry. Touto celou směsí potřeme korpus a pěkně uhladíme.
Druhý krém si připravíme z našlehané smetany se ztužovačem, kterým přikryjeme krém se zakysané smetany.
Kiwi oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, které naneseme na smetanový korpus.
Pudinkový prášek promícháme ve vroucí vodě s cukrem a kiwi šťávou, provaříme a necháme vychladnout. Vychlazenou polevou zalijeme kiwi řezy a necháme dobře vychladnout a ztuhnout.
Výborné kiwi řezy se smetanou nakrájíme na kousky a můžeme ochutnávat.
Kiwi řezy jsou výborné i třeba jen polité želatinou.