Výborné kiwi řezy se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
100 g cukr
500 ml voda
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
5 lžic kiwi šťáva
těsto
140 g cukr
1 lžíce olej
6 ks vejce
160 g polohrubá mouka
1 lžíce teplá voda
podle potřeby
10 ks kiwi
náplň 1
2 balíčky vanilkový cukr
2 ks zakysaná smetana
náplň 2
2 kelímky smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si připravíme ze žloutků, které našleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetkou soli našleháme pevný sníh. Do žloutků přidáme teplou vodu a prosetou mouku. Těsto dobře promícháme a nakonec po lžících přidáme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do připraveného vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut. Zkusíme vpichem špejlí, zda je korpus upečený. Upečený korpus necháme zcela vychladnout na mřížce.

  3. První krém si připravíme ze zakysaných smetan, které našleháme s vanilkovými cukry. Touto celou směsí potřeme korpus a pěkně uhladíme.

  4. Druhý krém si připravíme z našlehané smetany se ztužovačem, kterým přikryjeme krém se zakysané smetany.

  5. Kiwi oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, které naneseme na smetanový korpus.

  6. Pudinkový prášek promícháme ve vroucí vodě s cukrem a kiwi šťávou, provaříme a necháme vychladnout. Vychlazenou polevou zalijeme kiwi řezy a necháme dobře vychladnout a ztuhnout.

  7. Výborné kiwi řezy se smetanou nakrájíme na kousky a můžeme ochutnávat.

  8. Kiwi řezy jsou výborné i třeba jen polité želatinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!