Vydatná polévka z růžičkové kapusty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
sůl
1 ks pórek
1 ks velká cibule
3 ks velké brambory
2 lžíce maizena
400 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
1 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehno uvaříme v osolené vodě doměkka tak, abychom získali zhruba 1 - 1,5 l vývaru. Maso vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.

  2. Růžičkovou kapustu omyjeme, očistíme a rozkrojíme na poloviny. Oloupané a očištěné brambory nakrájíme na kostičky. Kapustu dáme spolu s brambory vařit v připraveném vývaru. Asi po 5 minutách přidáme pórek nasekaný na kolečka a cibuli nakrájenou na proužky. Podle potřeby můžeme k vývaru přilít vodu. Když je zelenina téměř uvařená, přidáme do polévky maso ze stehna, prolisovaný česnek a zahustíme ji maizenou rozmíchanou v troše studené vody.

  3. Krátce povaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Horkou vydatnou polévku z růžičkové kapusty okamžitě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!