Vydatná polévka z růžičkové kapusty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 stroužků česnek sůl 1 ks pórek 1 ks velká cibule 3 ks velké brambory 2 lžíce maizena 400 g růžičková kapusta mletý černý pepř 1 ks kuřecí stehno
Postup Vydatná polévka z růžičkové kapusty recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehno uvaříme v osolené vodě doměkka tak, abychom získali zhruba 1 - 1,5 l vývaru. Maso vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.
Růžičkovou kapustu omyjeme, očistíme a rozkrojíme na poloviny. Oloupané a očištěné brambory nakrájíme na kostičky. Kapustu dáme spolu s brambory vařit v připraveném vývaru. Asi po 5 minutách přidáme pórek nasekaný na kolečka a cibuli nakrájenou na proužky. Podle potřeby můžeme k vývaru přilít vodu. Když je zelenina téměř uvařená, přidáme do polévky maso ze stehna, prolisovaný česnek a zahustíme ji maizenou rozmíchanou v troše studené vody.
Krátce povaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Horkou vydatnou polévku z růžičkové kapusty okamžitě podáváme.