Vydatná zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g hrášek
25 g máslo
1 ks cibule
1500 ml voda
1 ks pórek
4 ks mrkev
2 ks petržel
130 g rýže
1 ks květák
1 ks malý celer
3 kostky bujon
podle potřeby
olej
3 kuličky nové koření
podle chuti
sůl
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si dopředu uvaříme ve vroucí osolené vodě s podravkou a ochucené novým kořením. Musí zůstat sypká. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, na hranolkovém struhadle nastrouháme mrkev, celer a petržel. Pórek nakrájíme na špalíčky, menší květák rozebereme na růžičky.

  2. V hrnci zpěníme cibuli. Vsypeme zeleninu, orestujeme, podlijeme 0,5 l vody, přidáme 3 kostky masoxu nebo kuřecího bujonu a vaříme do poloměkka. Dále doplníme o špalíčky pórku, růžičky květáku a mladý hrášek, přilijeme zbytek vody a zeleninu dovaříme doměkka. Nakonec přidáme uvařenou rýži, zjemníme kouskem másla, dochutíme solí a ještě chvíli provaříme.

  3. Polévka je opravdu vydatná a v létě nám zcela nahradí oběd. Jestliže vydatná zeleninová polévka zbude, je dobrá i studená na druhý den. Třeba jako lehká večeře. Mým dětem chutná teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!