Vynikající jablečná přesnídávka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 kg jablko podle chuti cukr podle potřeby voda vanilkový pudinkový prášek libovolné ovoce
Postup Vynikající jablečná přesnídávka recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince. Dáme je do hrnce, přilijeme vodu tak, aby bylo na dně asi tak 4 cm vody, ale aby jí tam nebylo zase moc. Přesnídávka by pak byla řídká.
Jablka dáme vařit. Dusíme je, až změknout. Jakmile jsou jablka měkká, ponorným mixérem je rozmixujeme. Kaši ocukrujeme.
V hrnku ve trošce vody rozmícháme pudink a nalijeme do rozmixovaných jablek. Dáme na plotnu a vaříme do zhoustnutí. Jablečnou přesnídávku nalijeme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.
Tuto přesnídávku dělám ve více kastrolech či hrncích. Do jednoho dám k jablíčkům třeba jahody, do dalšího borůvky nebo meruňky. Prostě různé ovoce - mražené, čerstvé i kompotované. Co doma máme. Spotřebuji tím vše nepotřebné. Pudink dávám hlavně vanilkový. Ale když dojde a jiný nemám, tak můžeme dávat i jiný. Do jahod a jiného červeného ovoce jahodový. Nedávno jsem použila i čokoládový a je vynikající. Když použijete kompot, tak ho k jablkům nalijte i se šťávou.
Další skvělé tipy na přesnídávky zde