Vynikající jablečná přesnídávka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 kg jablko
podle chuti
cukr
podle potřeby
voda
vanilkový pudinkový prášek
libovolné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince. Dáme je do hrnce, přilijeme vodu tak, aby bylo na dně asi tak 4 cm vody, ale aby jí tam nebylo zase moc. Přesnídávka by pak byla řídká.

  2. Jablka dáme vařit. Dusíme je, až změknout. Jakmile jsou jablka měkká, ponorným mixérem je rozmixujeme. Kaši ocukrujeme.

  3. V hrnku ve trošce vody rozmícháme pudink a nalijeme do rozmixovaných jablek. Dáme na plotnu a vaříme do zhoustnutí. Jablečnou přesnídávku nalijeme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.

  4. Tuto přesnídávku dělám ve více kastrolech či hrncích. Do jednoho dám k jablíčkům třeba jahody, do dalšího borůvky nebo meruňky. Prostě různé ovoce - mražené, čerstvé i kompotované. Co doma máme. Spotřebuji tím vše nepotřebné. Pudink dávám hlavně vanilkový. Ale když dojde a jiný nemám, tak můžeme dávat i jiný. Do jahod a jiného červeného ovoce jahodový. Nedávno jsem použila i čokoládový a je vynikající. Když použijete kompot, tak ho k jablkům nalijte i se šťávou.

  5. Další skvělé tipy na přesnídávky zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!