Vynikající štrúdl pro začátečníky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň jablko rozinky skořicový cukr těsto 1 ks hera 0.5 kg polohrubá mouka 1 ks bílý jogurt
Postup Vynikající štrúdl pro začátečníky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme klasickou velikost bílého jogurtu. Vmícháme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Jogurtové těsto necháme chvíli odpočinout.
Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále asi 2 - 3 placky podle toho, jak máme velké plechy.
Placky naplníme jablky, buď nastrouhanými na hrubém struhadle, nebo nakrájené na tenké plátky - jak má kdo rád. Jablka posypeme skořicovým cukrem, cukrem obyčejným podle toho, jak jsou jablka sladká. Nakonec přidáme podle chuti rozinky.
Poté závin zabalíme a dáme péct. Lepší je péct štrúdly na pečícím papíře. Vynikající štrúdl pro začátečníky pečeme dozlatova.
Vynikající štrúdl pro začátečníky necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.