Žampionová omáčka k těstovinám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 plátky slanina
2 kapky olej
0 l smetana
4 porce těstoviny
1 špetka oregano
400 g žampiony
1 hrst čerstvá petrželka
4 ks plátkový eidam
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Houby osmahneme na oleji. K žampionům přidáme nakrájenou slaninu a pak pomalu zaléváme smetanou. Podle potřeby můžeme, ale nemusíme, zahustit moukou. Podle chuti okořeníme petrželkou a oreganem.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  4. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme žampionovou omáčkou a poklademe plátkem sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!