Žampionová omáčka k těstovinám recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 plátky slanina 2 kapky olej 0 l smetana 4 porce těstoviny 1 špetka oregano 400 g žampiony 1 hrst čerstvá petrželka 4 ks plátkový eidam podle potřeby hladká mouka
Postup Žampionová omáčka k těstovinám recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Houby osmahneme na oleji. K žampionům přidáme nakrájenou slaninu a pak pomalu zaléváme smetanou. Podle potřeby můžeme, ale nemusíme, zahustit moukou. Podle chuti okořeníme petrželkou a oreganem.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme žampionovou omáčkou a poklademe plátkem sýra.