Krůtí plátky s olivovou omáčkou a pomerančem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr sůl 3 lžíce máslo 1 ks pomeranč 3 lžíce olivový olej 100 ml červené víno bílý pepř kari koření 1 lžíce citronová šťáva 150 ml zeleninový vývar 3 ks jarní cibulka 100 g černé olivy 4 plátky krůtí prsa listový salát 1 lžíce pomerančová marmeláda
Postup Krůtí plátky s olivovou omáčkou a pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, ochutíme kari kořením a pokapeme olejem. Vše zabalíme do alobalu a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Pomeranč řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka
Připravíme si omáčku. Okapané olivy a očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, pak přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Nyní směs za stálého míchání podlijeme teplým vývarem, přidáme víno i citronovou šťávu. Vše krátce povaříme a vmícháme marmeládu a nakrájené olivy. Omáčku dochutíme solí, kari kořením, pepřem a vše prohřejeme
Na roztopeném grilu pečeme plátky masa asi 5 minut z každé strany. Pak je přesuneme na okraj grilu a ještě asi 2 minuty necháme zakryté dojít. Současně s masem ogrilujeme i plátky pomeranče
Krůtí plátky rozdělíme na talíře, ozdobíme kolečkem grilovaného pomeranče a podáváme s teplou olivovou omáčkou. Vhodnou přílohou ke krůtím plátkům s olivovou omáčkou jsou opečené brambory nebo pečivo.