Krůtí plátky s olivovou omáčkou a pomerančem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
3 lžíce máslo
1 ks pomeranč
3 lžíce olivový olej
100 ml červené víno
bílý pepř
kari koření
1 lžíce citronová šťáva
150 ml zeleninový vývar
3 ks jarní cibulka
100 g černé olivy
4 plátky krůtí prsa
listový salát
1 lžíce pomerančová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, ochutíme kari kořením a pokapeme olejem. Vše zabalíme do alobalu a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Pomeranč řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka

  2. Připravíme si omáčku. Okapané olivy a očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, pak přidáme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Nyní směs za stálého míchání podlijeme teplým vývarem, přidáme víno i citronovou šťávu. Vše krátce povaříme a vmícháme marmeládu a nakrájené olivy. Omáčku dochutíme solí, kari kořením, pepřem a vše prohřejeme

  3. Na roztopeném grilu pečeme plátky masa asi 5 minut z každé strany. Pak je přesuneme na okraj grilu a ještě asi 2 minuty necháme zakryté dojít. Současně s masem ogrilujeme i plátky pomeranče

  4. Krůtí plátky rozdělíme na talíře, ozdobíme kolečkem grilovaného pomeranče a podáváme s teplou olivovou omáčkou. Vhodnou přílohou ke krůtím plátkům s olivovou omáčkou jsou opečené brambory nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!