Žampionová pomazánka s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička máslo
1 ks malá cibule
1 šálek žampion
5 ks velké rajče
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, na velmi drobné kousíčky pokrájíme, oloupeme si rajčata a česnek, a taktéž pokrájíme nadrobno.

  2. Mezitím si oloupeme cibuli, jemně nakrájíme na kostičky a na jiném rendlíku osmahneme dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, ochutíme solí i pepřem. Dusíme do zredukování šťávy.

  3. Hustou směs přidáme k žampiónům a společně ještě podusíme.

  4. Žampionovou pomazánku podáváme na toastech nebo na neopečeném pšeničném chlebu posypaném petrželkou. Servírujeme velmi horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!