Žampionové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
1 balíček listové těsto
40 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
strouhaný muškátový oříšek
na potření
1 ks vejce
náplň
1 plátek šunka
250 ml mléko
75 g eidam
2 lžíce kysané mléko
1 konzerva sterilované žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka. Sýr si nastrouháme, šunku nakrájíme na nudličky. Žampióny necháme okapat a nakrájíme je na kousky.

  2. Připravíme si náplň. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a na mírném ohni vaříme za stálého míchání asi 1/4 hodiny. Okořeníme, osolíme, přidáme šunku, nastrouhaný sýr a žampióny.

  3. Doprostřed každého kolečka dáme lžíci náplně, přeložíme, kraje přitiskneme a potřeme vodou, aby náplň nevytékala. Vejce si rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku. Rozšlehaným žloutkem koláčky potřeme a pečeme v horké troubě asi 1/2 hodiny.

  4. Žampionové koláčky jsou velmi dobrým pohoštěním k vínu. Podáváme s různými zeleninovými saláty. Třeba i s žampionovými.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!