Žampiónové krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžička máslo
1 ks cibule
500 g žampióny
2 lžíce bílé víno
2 lžíce bílý jogurt
podle potřeby
olej
strouhanka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
pažitka nebo petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny očistíme, nakrájíme nadrobno a smažíme na pánvi v rozehřátém oleji. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Poté přidáme k žampiónům, ochutíme pepřem, podlijeme bílým vínem a osolíme. Dusíme přikryté pod poklicí doměkka.

  2. Až jsou žampióny měkké, přidáme nadrobno nasekanou pažitku (nebo petrželovou nať), máslo, rozšlehaná vejce, bílý jogurt a vše důkladně promícháme. Pokud je směs řídká, tak podle potřeby přidáme strouhanku.

  3. Z připravené směsi formujeme krokety, které obalíme ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!