Žampionové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
400 ml vývar
1 lžíce máslo
50 g parmazán
4 lžíce mascarpone
400 g žampiony
1 ks bobkový list
100 ml suché bílé víno
4 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
250 g rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Z parmazánu vytvoříme nožem nebo škrabkou hoblinky.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a žampiony a jarní cibulku na něm lehce osmažíme. Pak je vyjmeme a na másle podusíme rýži, než začne sklovatět. Přidáme bobkový list a za občasného míchání přiléváme vývar a suché víno. Rýži dusíme asi 20 minut, aby nabobtnala.

  3. Na posledních 10 minut přidáme k rýži zpátky cibulku a žampiony a vše chvilku podusíme. Bobkový list vytáhneme a rizoto zjemníme přidáním mascarpone, ochutíme solí a pepřem.

  4. Hotové rizoto zdobíme hoblinkami z parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!