Žampionové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 400 ml vývar 1 lžíce máslo 50 g parmazán 4 lžíce mascarpone 400 g žampiony 1 ks bobkový list 100 ml suché bílé víno 4 ks jarní cibulka mletý černý pepř 250 g rýže na rizoto
Postup Žampionové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Z parmazánu vytvoříme nožem nebo škrabkou hoblinky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a žampiony a jarní cibulku na něm lehce osmažíme. Pak je vyjmeme a na másle podusíme rýži, než začne sklovatět. Přidáme bobkový list a za občasného míchání přiléváme vývar a suché víno. Rýži dusíme asi 20 minut, aby nabobtnala.
Na posledních 10 minut přidáme k rýži zpátky cibulku a žampiony a vše chvilku podusíme. Bobkový list vytáhneme a rizoto zjemníme přidáním mascarpone, ochutíme solí a pepřem.
Hotové rizoto zdobíme hoblinkami z parmazánu.