Zapečená brokolice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brokolice
muškátový oříšek
3 lžíce citronová šťáva
máslo na vymazání
100 g ementál (plátky)
200 ml vývar z bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky.

  2. Trochu vývaru smícháme s citronovou šťávou a ochutíme trochou muškátového oříšku. Ve směsi podusíme brokolici.

  3. Mezitím si máslem vymažeme gratinku nebo pekáček. Když je brokolice měkká, přeložíme ji do připravené gratinky, pokryjeme plátky sýra a dáme zapéct do trouby.

  4. Když se sýr rozpustí a na povrchu dostane zlatavou barvu, je pokrm hotov. Ihned podáváme. Zapečenou brokolici můžeme podávat jako hlavní pokrm, ale také jako přílohu ke grilovaným masům nebo masitým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!