Zapečená hlíva s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g niva
3 lžíce olivový olej
100 g sušené houby
2 ks červená cibule
1 lžička mletý černý pepř
6 ks hlíva ústřičná (hlavičky)
2 kostky houbový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Plodnice očistíme, nožičky uřízneme. Podélně nakrájíme a necháme v chladu.

  2. Sušené smíšené houby namočíme do vlažné vody při pokojové teplotě.

  3. Houbový bujon rozpustíme ve vroucí vodě. Přidáme pepř a olivový olej. Směsí vydatně přelijeme plodnice hlívy a necháme v chladu odležet.

  4. Nivu nadrobíme na menší kousky. Cibule očistíme, jemně nakrájíme a smícháme s nivou. Troubu předehřejeme na 160°C.

  5. Teflonový pekáček potřeme olejem. Na dno položíme plodnice hlívy bez nožiček, posypeme směsí cibule a nivy. Jemně zalijeme směsí bujonu, oleje a pepře. Vrstvíme do spotřebování zásob a končíme vrstvou zbylé Nivy a cibule.

  6. Pečení podle velikosti pekáčku trvá asi 20 min. Zlatavá barva povrchu napoví o dokončení pokrmu. Ponecháme ve vypnuté troubě ještě 30 minut.

  7. Zapečenou hlívu s nivou podáváme horkou a s přílohou podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!