Zapečená hlíva s nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g niva 3 lžíce olivový olej 100 g sušené houby 2 ks červená cibule 1 lžička mletý černý pepř 6 ks hlíva ústřičná (hlavičky) 2 kostky houbový bujon
Postup Zapečená hlíva s nivou recept
Postup přípravy receptu
-
Plodnice očistíme, nožičky uřízneme. Podélně nakrájíme a necháme v chladu.
Sušené smíšené houby namočíme do vlažné vody při pokojové teplotě.
Houbový bujon rozpustíme ve vroucí vodě. Přidáme pepř a olivový olej. Směsí vydatně přelijeme plodnice hlívy a necháme v chladu odležet.
Nivu nadrobíme na menší kousky. Cibule očistíme, jemně nakrájíme a smícháme s nivou. Troubu předehřejeme na 160°C.
Teflonový pekáček potřeme olejem. Na dno položíme plodnice hlívy bez nožiček, posypeme směsí cibule a nivy. Jemně zalijeme směsí bujonu, oleje a pepře. Vrstvíme do spotřebování zásob a končíme vrstvou zbylé Nivy a cibule.
Pečení podle velikosti pekáčku trvá asi 20 min. Zlatavá barva povrchu napoví o dokončení pokrmu. Ponecháme ve vypnuté troubě ještě 30 minut.
Zapečenou hlívu s nivou podáváme horkou a s přílohou podle vlastní chuti.