Zapečená jablka s calvadosem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks jablko
3 lžíce cukr krupice
4 cl calvados
2-3 lžíce citronová šťáva
krém
1 ks vejce
0.3 lžičky skořice
0.5 kelímku smetana ke šlehání
na ozdobu
4 snítky meduňka
4 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Citronovou šťávu, calvados, cukr a trochu vody uvedeme do varu a do vroucí šťávy vložíme na 3 minuty povařit jablka. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout.

  2. Smetanu ušleháme se žloutkem a vmícháme tuhý sníh z bílku. Krém smícháme se skořicí.

  3. Jablka naskládáme do malých zapékacích mističek a na každou dáme čepičku krému, kterou posypeme mandlovými lupínky.

  4. Mističky vložíme do předehřáté trouby nebo grilu a grilujeme do zezlátnutí krému.

  5. Zapečená jablka s calvadosem podáváme zdobená meduňkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!