Zapečená pikantní krkovice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg tvrdý sýr 4 plátky vepřová krkovice 0 kostek kuřecí bujon podle chuti 2-3 stroužky česnek sůl mletý černý pepř 1-2 ks sušená chilli paprička podle potřeby 2-4 lžíce olej máslo 1-2 ks cibule mletá sladká paprika příloha brambory na ozdobu zelenina
Postup Zapečená pikantní krkovice recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme z obou stran utřeným česnekem, přičemž česnek pořádně vtlačíme do masa. Do vhodné misky dáme trochu oleje a do něj přidáme nasekanou chilli papričku Jalapeňos, eventuálně zbylý utřený česnek. Každý plátek v oleji namočíme z obou stran a přiklopené necháme v této misce odležet.
Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule potřebujeme tolik, abychom jí mohli každý plátek pokrýt. Kolečka cibule od sebe rozdělíme. Dále tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle a v horké vodě rozpustíme bujon. Máslem vymažeme pekáč, ve kterém budeme plátky zapékat. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Každý plátek pikantní krkovice osmažíme krátce na pánvi, až se nám maso zatáhne a ihned přendáme do pekáče. Na každou krkovici dáme plátek másla a zasypeme cibulí, kterou přitlačíme k masu. Ze strany zalijeme bujonem, ale jen do poloviny výšky plátků. Zasypeme nastrouhaným sýrem, který posypeme pro barvu mletou paprikou.
Maso v pekáči přiklopíme a pečeme 20 - 25 minut. Potom pekáč odklopíme a pikantní krkovici dopékáme 20 minut, až sýr zezlátne.
Zapečenou pikantní krkovici podáváme s pečenými brambory, které si můžeme připravit v troubě spolu s masem po odkrytí pekáče. K masu a bramborám přidáme zeleninovou oblohu.