Zapečená pikantní krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg tvrdý sýr
4 plátky vepřová krkovice
0 kostek kuřecí bujon
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
mletý černý pepř
1-2 ks sušená chilli paprička
podle potřeby
2-4 lžíce olej
máslo
1-2 ks cibule
mletá sladká paprika
příloha
brambory
na ozdobu
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme z obou stran utřeným česnekem, přičemž česnek pořádně vtlačíme do masa. Do vhodné misky dáme trochu oleje a do něj přidáme nasekanou chilli papričku Jalapeňos, eventuálně zbylý utřený česnek. Každý plátek v oleji namočíme z obou stran a přiklopené necháme v této misce odležet.

  2. Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule potřebujeme tolik, abychom jí mohli každý plátek pokrýt. Kolečka cibule od sebe rozdělíme. Dále tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle a v horké vodě rozpustíme bujon. Máslem vymažeme pekáč, ve kterém budeme plátky zapékat. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  3. Každý plátek pikantní krkovice osmažíme krátce na pánvi, až se nám maso zatáhne a ihned přendáme do pekáče. Na každou krkovici dáme plátek másla a zasypeme cibulí, kterou přitlačíme k masu. Ze strany zalijeme bujonem, ale jen do poloviny výšky plátků. Zasypeme nastrouhaným sýrem, který posypeme pro barvu mletou paprikou.

  4. Maso v pekáči přiklopíme a pečeme 20 - 25 minut. Potom pekáč odklopíme a pikantní krkovici dopékáme 20 minut, až sýr zezlátne.

  5. Zapečenou pikantní krkovici podáváme s pečenými brambory, které si můžeme připravit v troubě spolu s masem po odkrytí pekáče. K masu a bramborám přidáme zeleninovou oblohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!