Zapečená pohanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g pohanka
2 lžíce olivový olej
200 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
200 g mražená zeleninová směs
na ozdobu
1 hrst petrželka
5 ks cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku nasypeme do hlubokého hrnce, zalijeme vroucí vodou,osolíme.Vaříme ji doměkka.

  2. Zeleninovou směs necháme rozmrznout, vhodíme na hlubokou pánev a s pár kapkami olivového oleje orestujeme. Ke směsi přidáme uvařenou pohanku a promícháme. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Vše přendáme do zapékací mísy a stlačíme dovnitř. Povrch ještě lehce pokapeme olivovým olejem a bohatě zasypeme tvrdým sýrem. Pohanku zapékáme 5 minut při 200 °C.

  4. Zapečenou pohanku podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou a cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!