Zapečená rajčata s bylinkovou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajčata
2 ks mrkev
1 ks šalotka
3 lžíce olivový olej
0.5 lžičky drcený kmín
2 lžíce rajský protlak
200 g vařená rýže
1 svazek čerstvé bylinky (bazalka, tymián, oregano)
podle chuti
sůl
chilli paprička
mletý pepř
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Velká a pevná rajčata omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a vyndáme dužinu. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, bylinky nasekáme.

  2. Na dvou lžících oleje zpěníme nasekanou šalotku, přidáme dužinu z rajčat, nastrouhanou mrkev a chvíli podusíme. Pak k zelenině vmícháme vařenou rýži, bylinky, protlak a směs ochutíme kmínem, solí a pepřem. Podle chuti můžeme přidat i nadrobno nasekanou chilli papričku, pokud máme rádi pikantní.

  3. Vydlabaná rajčata naplníme rýžovou směsí, rozložíme do vymazané zapékací misky, obložíme zbytkem rýže, zalijeme troškou vývaru a při teplotě 180 °C pečeme, až se rajčata rozpečou.

  4. Rajčata plněná bylinkovou rýží podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!