Zapečená rajčata s bylinkovou rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks rajčata 2 ks mrkev 1 ks šalotka 3 lžíce olivový olej 0.5 lžičky drcený kmín 2 lžíce rajský protlak 200 g vařená rýže 1 svazek čerstvé bylinky (bazalka, tymián, oregano) podle chuti sůl chilli paprička mletý pepř podle potřeby zeleninový vývar
Postup Zapečená rajčata s bylinkovou rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Velká a pevná rajčata omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a vyndáme dužinu. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, bylinky nasekáme.
Na dvou lžících oleje zpěníme nasekanou šalotku, přidáme dužinu z rajčat, nastrouhanou mrkev a chvíli podusíme. Pak k zelenině vmícháme vařenou rýži, bylinky, protlak a směs ochutíme kmínem, solí a pepřem. Podle chuti můžeme přidat i nadrobno nasekanou chilli papričku, pokud máme rádi pikantní.
Vydlabaná rajčata naplníme rýžovou směsí, rozložíme do vymazané zapékací misky, obložíme zbytkem rýže, zalijeme troškou vývaru a při teplotě 180 °C pečeme, až se rajčata rozpečou.
Rajčata plněná bylinkovou rýží podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.