Zapečená treska s bramborem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 40 g strouhanka 6 snítek petrželka 400 g brambory 400 g treska 2 lžíce olivový olej podle chuti sůl mletý pepř
Postup Zapečená treska s bramborem recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky tresky umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na tenké plátky zhruba 3 - 4 mm silné. Umytou petrželku s česnekem nasekáme na jemno. Strouhanku nasypeme do misky a promícháme s čerstvě nasekanou petrželkou a česnekem.
Zapékací mísu pokapeme nebo potřeme olivovým olejem, položíme část nakrájených plátků z brambor, osolíme a posypeme troškou ochucené strouhanky. Poklademe zbytek bramborových plátků, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opět posypeme trochou voňavé strouhanky. Mísu s brambory vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut na 200 °C.
Po 15 minutách na brambory položíme tresčí filé, posypeme zbytkem strouhanky a pokapeme olivovým olejem. Mísu vrátíme zpět do trouby a zapékáme dalších asi 15 minut dozlatova. Zapečenou tresku s bramborem vyjmeme a necháme venku 10 minut odpočinout.
Zapečenou tresku s bramborem podáváme jako hlavní chod. Jedna porce obsahuje 385 kalorií.