Zapečená treska s bramborem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
40 g strouhanka
6 snítek petrželka
400 g brambory
400 g treska
2 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky tresky umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na tenké plátky zhruba 3 - 4 mm silné. Umytou petrželku s česnekem nasekáme na jemno. Strouhanku nasypeme do misky a promícháme s čerstvě nasekanou petrželkou a česnekem.

  2. Zapékací mísu pokapeme nebo potřeme olivovým olejem, položíme část nakrájených plátků z brambor, osolíme a posypeme troškou ochucené strouhanky. Poklademe zbytek bramborových plátků, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opět posypeme trochou voňavé strouhanky. Mísu s brambory vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut na 200 °C.

  3. Po 15 minutách na brambory položíme tresčí filé, posypeme zbytkem strouhanky a pokapeme olivovým olejem. Mísu vrátíme zpět do trouby a zapékáme dalších asi 15 minut dozlatova. Zapečenou tresku s bramborem vyjmeme a necháme venku 10 minut odpočinout.

  4. Zapečenou tresku s bramborem podáváme jako hlavní chod. Jedna porce obsahuje 385 kalorií.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!