Zapečená vejce s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
30 g máslo
70 g strouhanka
2 dl mléko
200 g brynza
6 dl smetanový jogurt
200 g akavi
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
čerstvá pažitka
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozkvedláme se jogurtem, trochou soli a nastrouhaným sýrem akawi. Přidáme brynzu, mléko a strouhanku. Doplníme o čerstvou nasekanou pažitku, můžeme použít i sušenou.

  2. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme směs, uhladíme a navrch posypeme strouhanku. Poklademe vločky másla a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Zapékáme do ztuhnutí a dozlatova.

  3. Zapečená vejce s jogurtem rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme jako hlavní chod. Přílohou nám může být lehký zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!