Segedínský guláš se sójou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 500 ml mléko 2 ks cibule kmín 4 ks bobkový list 4 lžíce hladká mouka mletá červená paprika 1 kostka hovězí bujon mletý černý pepř 300 g kysané zelí houskový knedlík 250 g vepřová krkovice 1 balíček sójové kostky
Postup Segedínský guláš se sójou
Postup přípravy receptu
-
Libovější krkovičku nebo vepřový bůček očistíme a nakrájíme na kostky. Ve vyšším kastrolu si na oleji osmažíme cibuli a přidáme nakrájené maso a dusíme doměkka. V průběhu pečení maso osolíme, přidáme kmín, trochu pepře a česnek
Ve vodě necháme povařit asi 10 minut sójové kostky s kostkou hovězího masoxu a pak je necháme chvíli uležet. Sójové kostky vyjmeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme je k opečenému masu
Směs dobře promícháme, přidáme červenou papriku, bobkový list a pokrájené scezené kyselé zelí. Opět zamícháme a maso se zelím prohřejeme. Guláš zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a za stálého míchání přilijeme připravený vývar
Pro zjemnění guláše (podle kyselosti zelí) přidáme také mléko a provaříme
Segedínský guláš se sójou podáváme s houskovým knedlíkem.