Zapečené baklažány recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 70 g máslo 100 g parmazán 3 lžičky hladká mouka 1 šálek zakysaná smetana 0.5 šálku smetana ke šlehání mletý černý pepř 2-3 ks baklažán
Postup Zapečené baklažány recept
Postup přípravy receptu
-
Baklažány oloupeme a nakrájíme na širší podélné plátky. Misku nebo pekáček pořádně vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme najemno. Rozehřejeme si troubu na 200 - 220 °C.
Do misky vrstvíme plátky lilku, přičemž každou vrstvu posypeme parmazánem a lehce osolíme. Poslední vrstvu poklademe plátky zbylého másla. Pak vše dáme zapéct do trouby. Vše necháme asi 5 - 8 minut zapéct.
Mezitím si smícháme smetany a v nich rozšleháme mouku. Touto "omáčkou" pak zalijeme směs v pekáčku a necháme vše péct dorůžova.
Podáváme se smaženými brambory.