Zapečené brambory s mletým masem a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule oregano 500 g mleté maso 2 ks rajský protlak mletý černý pepř 6-8 ks větší brambory podle chuti 2 stroužky česnek kečup podle potřeby strouhaný sýr
Postup Zapečené brambory s mletým masem a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Najemno nakrájenou cibuli dáme osmahnout na pánev. Když se nám začne lesknout, přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a necháme osmahnout dohněda. Přidáme 2 rajské protlaky, trochu kečupu, aby omáčka měla správnou chuť a podle potřeby a chuti přisladíme (některé rajské protlaky bývají často kyselé). Dosolíme, přidáme špetku oregana a rozmačkané stroužky česneku.
Očištěné, omyté brambory (můžeme nechat i ve slupce, pokud jsou opravdu dobře očištěné) nakrájíme na silnější kolečka a dáme vařit do osolené vody.
Když jsou brambory uvařené, vezmeme zapékací mísu a její dno vyskládáme polovinou brambor. 2/3 masové směsi dáme na brambory a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Opět přikryjeme kolečky brambor a na ty rozetřeme zbytek směsi. Opět zasypeme sýrem a dáme na pár minut zapéct do trouby, až se sýr rozpustí a udělá křupavou kůrku.
Zapečené brambory s mletým masem a sýrem podáváme ještě teplé a nic dalšího nepotřebujeme, vše máme v pekáčku.