Zapečené masové koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks malá cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
50 g eidam (plátky)
400 g směs mletého masa
podle chuti
sůl
koření na špagety
mletý černý pepř
omáčka
300 ml smetana na vaření
1 balíček rajčatová polévka v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, koření a prolisovaný česnek. Uděláme koule a naskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Před koncem pečení můžeme na každou kouli položit sýr a nechat jej roztopit.

  2. Smetanu promícháme s rajčatovou polévkou v sáčku. Masové koule podlijeme omáčkou a zapékáme v troubě při teplotě 200 °C cca 25 minut.

  3. Zapečené masové koule podáváme s rýží nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!