Zapečené masové koule recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks malá cibule 1 lžíce plnotučná hořčice 50 g eidam (plátky) 400 g směs mletého masa podle chuti sůl koření na špagety mletý černý pepř omáčka 300 ml smetana na vaření 1 balíček rajčatová polévka v sáčku
Postup Zapečené masové koule recept
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, koření a prolisovaný česnek. Uděláme koule a naskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Před koncem pečení můžeme na každou kouli položit sýr a nechat jej roztopit.
Smetanu promícháme s rajčatovou polévkou v sáčku. Masové koule podlijeme omáčkou a zapékáme v troubě při teplotě 200 °C cca 25 minut.
Zapečené masové koule podáváme s rýží nebo jinou přílohou.