Zapečené obalované řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 kostky máslo
0.5 l voda
1 kostka bujón
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
vejce
strouhanka
olej na smažení
vepřové řízky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a položíme je do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich strouhanku vklepali. Maso by nemělo být vůbec vidět.

  2. Poté obalíme v rozšlehaném vejci a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit jednu kostku bujónu s máslem a vodou.

  4. Osmažené řízky naskládáme do pekáče a přelijeme vývarem z bujónu. Vše dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků, tak se do nich můžeme s chutí pustit.

  5. Ingredience jsou závislé na počtu řízků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!