Zapečené obrácené řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 paličky česnek sůl 4 ks vejce 50 dkg uzenina 4-5 ks větší cibule 1 kg vepřové maso mletý černý pepř 40 dkg uzený špek podle potřeby strouhanka olej na smažení
Postup Zapečené obrácené řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Menší kousky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vajíčku. Na oleji osmažíme dorůžova.
Nakrájíme na kolečka uzeninu (klobásku, špekáček), cibuli a trochu uzeného špeku. Cibuli oloupeme a rozkrájíme.
Na dno zapékací nádoby dáme trochu špeku, uzeniny a cibule, položíme řízečky a zase vrstvíme uzeninu s cibulí, pokračujeme až do zpracování, poslední vrstvu tvoří zase cibule s uzeninou. Přikryjeme nádobu a dáme do trouby zapéct. Výhoda je, že nemusí být stejné plátky a dá se použít jakákoliv část vepřového masa - odřezky, kýta, krkovice, křížovka, plec. Já používám křížové kosti.
Jako přílohu k zapečeným obráceným řízkům podáváme bramborovou kaši, do středu udělám důlek a použijeme výpek. Jako oblohu dáme sterilovanou červenou řepu.