Zapečené plněné housky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks houska 3 lžíce olivový olej mletý pepř náplň 70 g slanina 3 ks vejce 200 g cuketa 100 g lilek 20 g parmazán 100 g vařená šunka 40 g riccotta podle chuti sůl sekaná pažitka
Postup Zapečené plněné housky recept
Postup přípravy receptu
-
Housky z vrchu nařízneme a vydlabeme střed. Pokud možno bez poškození dna, protože by nám vytekla náplň.
Na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje restujeme zhruba 10 minut cuketu a lilek nakrájené na kostičky. Odstavíme a necháme zcela vychladnout.
Vejce rozmícháme s rozmačkanou ricottou nebo tvarohem, pažitkou a strouhaným parmazánem. Vaječnou směs přidáme do vychladlé restované zeleniny a dochutíme solí a pepřem. Do směsi přidáme šunku se slaninou nakrájenou na malinké kostičky a promícháme.
Tvarohovou směsí naplníme vydlabané housky a potřeme rozkvedlaným žloutkem. Plněné housky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut.
Zapečené plněné housky necháme 10 minut odpočinout a poté je nakrájíme na plátky. Zapečené plněné housky můžeme podávat na rychlou svačinu, ale i k aperitivu jako předkrm. Jsou dobré teplé, vlažné i studené.