Zapečené plněné housky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks houska
3 lžíce olivový olej
mletý pepř
náplň
70 g slanina
3 ks vejce
200 g cuketa
100 g lilek
20 g parmazán
100 g vařená šunka
40 g riccotta
podle chuti
sůl
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Housky z vrchu nařízneme a vydlabeme střed. Pokud možno bez poškození dna, protože by nám vytekla náplň.

  2. Na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje restujeme zhruba 10 minut cuketu a lilek nakrájené na kostičky. Odstavíme a necháme zcela vychladnout.

  3. Vejce rozmícháme s rozmačkanou ricottou nebo tvarohem, pažitkou a strouhaným parmazánem. Vaječnou směs přidáme do vychladlé restované zeleniny a dochutíme solí a pepřem. Do směsi přidáme šunku se slaninou nakrájenou na malinké kostičky a promícháme.

  4. Tvarohovou směsí naplníme vydlabané housky a potřeme rozkvedlaným žloutkem. Plněné housky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut.

  5. Zapečené plněné housky necháme 10 minut odpočinout a poté je nakrájíme na plátky. Zapečené plněné housky můžeme podávat na rychlou svačinu, ale i k aperitivu jako předkrm. Jsou dobré teplé, vlažné i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!