Zapečené plněné housky s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 3 ks houska 200 g mleté hovězí maso 1 ks červená paprika 3 ks sterilované okurky 6 plátků tvrdý sýr podle chuti sůl pažitka hořčice mletý černý pepř
Postup Zapečené plněné housky s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Žemle či menší housky rozpůlíme na poloviny a vybereme střed. Vydlabané housky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky a okurku nakrájíme na slabé proužky.
Cibuli zpěníme na másle, přidáme hořčici, proužky papriky, okurky a chvíli dusíme. Přidáme mleté maso a vydlabané kousky z housek. Mícháme, dokud maso nechytne barvu, dochutíme solí a pepřem.
Masovou směsí naplníme vydlabané housky a dáme zapéct na asi 10 - 15 minut při 180 °C. Poté směs přikryjeme plátky sýra, teplotu zvýšíme a necháme na pár minut zapékat, dokud se sýr neroztaví.
Zapečené plněné housky s masem podáváme teplé jako dobrou chuťovku