Zapečené plněné housky s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 ks houska
200 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
3 ks sterilované okurky
6 plátků tvrdý sýr
podle chuti
sůl
pažitka
hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žemle či menší housky rozpůlíme na poloviny a vybereme střed. Vydlabané housky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky a okurku nakrájíme na slabé proužky.

  2. Cibuli zpěníme na másle, přidáme hořčici, proužky papriky, okurky a chvíli dusíme. Přidáme mleté maso a vydlabané kousky z housek. Mícháme, dokud maso nechytne barvu, dochutíme solí a pepřem.

  3. Masovou směsí naplníme vydlabané housky a dáme zapéct na asi 10 - 15 minut při 180 °C. Poté směs přikryjeme plátky sýra, teplotu zvýšíme a necháme na pár minut zapékat, dokud se sýr neroztaví.

  4. Zapečené plněné housky s masem podáváme teplé jako dobrou chuťovku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!