Zapečené řízky se slaninou a cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 3 ks cibule 8 plátků vepřová krkovice podle chuti sůl dijonská hořčice mletý černý pepř česneková pasta na obalení 6 ks vejce 2 lžíce bylinky 1 hrst hladká mouka 5 lžic smetana 12% podle potřeby olej na smažení
Postup Zapečené řízky se slaninou a cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté plátky krkovice naklepeme pěstičkou a každý plátek osolíme, opepříme. Maso potřeme dijonskou hořčicí a česnekovou pastou.
Vejce promícháme s bylinkami a smetanou. Plátky masa obalíme v mouce a poté v rozšlehaném vejci. Z vejce dáváme řízky rovnou do rozpáleného oleje na pánvi a opečeme je z obou stran.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátky slaniny poklademe na dno pekáčku. Na slaninu pokládáme nakrájenou cibulí a na ni pokládáme opečené řízky. Nakonec řízky přikryjeme slaninou a cibulovými kolečky.
Řízky se slaninou a cibulí pečeme přikryté asi 30 minut podle potřeby v předehřáté troubě při 200 °C.
Zapečené řízky se slaninou a cibulí podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.