Zapečené řízky se žampionovou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg žampiony
2 lžíce hladká mouka
25 dkg anglická slanina
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na horkém sádle dohněda opečeme.

  2. Žampiony očistíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a na sádle opečeme. Osolíme a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Ochutíme trochou kmínu.

  3. Plátky anglické slaniny pokrájíme na menší kousky a na zbylém sádle lehce osmahneme. Na opečené řízky navršíme připravené žampiony, přidáme anglickou slaninu a vše krátce zapečeme pod grilem.

  4. Zapečené řízky se žampionovou slaninou podáváme se smaženými bramborovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!