Zapečenky s hořčicovým dipem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 balíček listové těsto hrubá sůl 4 - 5 lžiček pálivá francouzská hořčice 1 lžička sušený nebo čerstvý tymián semínka 2 kelímky zakysaná smetana (16%)
Postup Zapečenky s hořčicovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na hrubý plát (až 1 - 1,5 cm vysoký) a pomocí rádýlka nakrájíme větší proužky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme hrubou solí, mákem nebo různými semínky
Zapečenky vložíme do silně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Necháme vychladnout
Mezitím si připravíme dip. Hustou krémovitou smetanu promícháme s pálivou francouzskou hořčicí, podle chuti osolíme a přidáme tymián. Koření či bylinky lze podle chuti měnit. S oblibou přidávám i kořenící směs na pizzu. Hořčicový dip necháme vychladit
Zapečenky podáváme s hořčicovým dipem jako chuťovku. Upečené pečivo jednoduše do dipu namáčíme a ukusujeme. Každému připravíme vlastní mističku s hořčicovým dipem.