Jemné masové placičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
30 g máslo
150 ml mléko
2 lžíce hladká mouka
150 g vařené uzené maso
strouhaná houska
mletý černý pepř
200 g vařené vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Obě uvařená masa umeleme na strojku

  2. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém umleté maso osmahneme. Potom do něj vmícháme mouku, přilijeme mléko a mícháme až do zhoustnutí směsi, kterou necháme vychladnout

  3. Masovou směs podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Podle potřeby ji zahustíme trochou strouhané housky. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které ještě obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji dorůžova

  4. Jemné masové placičky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!