Jemná jahodová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 200 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 20 ks jahody 160 g cukr krupice cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 1 - 2 lžíce citronová šťáva hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání 2 - 3 lžíce broskvová vodka
Postup Jemná jahodová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Ze změklého másla, cukru, vanilkového cukru, vajec a špetky soli vyšleháme hladký máslový krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do krému. Nakonec do těsta přilijeme citronovou šťávu a broskvovou vodku
Polovinou dobře promíchaného těsta lžící naplníme důkladně vymazanou a vysypanou formu. Lžící proto, že těsto je nadýchané a nejde "lít". Na celý povrch těsta rozprostřeme dobře očištěné jahody (větší jahody rozpůlíme). Jahody překryjeme zbytkem těsta a povrch bábovky uhladíme
Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 180 °C
Jemnou jahodovou bábovku necháme ve formě asi 10 minut chladnout, pak ji opatrně vyklopíme a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.