Jemná jahodová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
200 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
20 ks jahody
160 g cukr krupice
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
1 - 2 lžíce citronová šťáva
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
2 - 3 lžíce broskvová vodka

Postup přípravy receptu

  1. Ze změklého másla, cukru, vanilkového cukru, vajec a špetky soli vyšleháme hladký máslový krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do krému. Nakonec do těsta přilijeme citronovou šťávu a broskvovou vodku

  2. Polovinou dobře promíchaného těsta lžící naplníme důkladně vymazanou a vysypanou formu. Lžící proto, že těsto je nadýchané a nejde "lít". Na celý povrch těsta rozprostřeme dobře očištěné jahody (větší jahody rozpůlíme). Jahody překryjeme zbytkem těsta a povrch bábovky uhladíme

  3. Bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 180 °C

  4. Jemnou jahodovou bábovku necháme ve formě asi 10 minut chladnout, pak ji opatrně vyklopíme a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!