Jemná jarní pomazánka s pažitkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 kelímek ricotta
1 kelímek zakysaná smetana
50 g balkánský sýr
1 - 2 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme. Pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno

  2. Ricottu dáme do větší mísy a přidáme zakysanou smetanu. Ricottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do pomazánky přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný balkánský sýr. Na závěr přisypeme nasekanou pažitku

  3. Jarní pomazánku dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Jarní pomazánku s pažitkou podáváme s pečivem dle vlastního výběru. Chutná i jako dip. Připravené chlebíčky či jednohubky zdobíme snítky pažitky, ředkvičkami a jinými bylinkami či zeleninou

  4. Tip: Klasický česnek lze nahradit i čerstvými lístky medvědího česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!