Jemná jarní pomazánka s pažitkou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 1 kelímek ricotta 1 kelímek zakysaná smetana 50 g balkánský sýr 1 - 2 lžíce čerstvá pažitka
Postup Jemná jarní pomazánka s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme. Pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno
Ricottu dáme do větší mísy a přidáme zakysanou smetanu. Ricottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do pomazánky přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný balkánský sýr. Na závěr přisypeme nasekanou pažitku
Jarní pomazánku dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Jarní pomazánku s pažitkou podáváme s pečivem dle vlastního výběru. Chutná i jako dip. Připravené chlebíčky či jednohubky zdobíme snítky pažitky, ředkvičkami a jinými bylinkami či zeleninou
Tip: Klasický česnek lze nahradit i čerstvými lístky medvědího česneku.