Zapečený hrášek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
3 ks vejce
1 lžíce máslo
125 ml mléko
100 g tvrdý sýr
1 sklenice sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky. Můžeme použít klidně jakýkoliv salám nebo zbytek pečeného masa z druhého dne.

  2. V pekáčku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm slaninu nebo jinou uzeninu. Pekáček odstavíme z ohně a vmícháme do něj hrášek. Směs promícháme a dáme na 10 minut do trouby.

  3. Zatím si rozšleháme vejce v mléku a sýr nastrouháme.

  4. Po 10 minutách zalijeme hrášek vejci s mlékem, promícháme a posypeme sýrem. Vložíme zpátky do trouby a zapékáme, dokud se sýr neroztéká a nezačíná zlátnout.

  5. Zapékaný hrášek podáváme k masu nebo s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!