Zapečený hrášek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina sůl 3 ks vejce 1 lžíce máslo 125 ml mléko 100 g tvrdý sýr 1 sklenice sterilovaný hrášek
Postup Zapečený hrášek recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky. Můžeme použít klidně jakýkoliv salám nebo zbytek pečeného masa z druhého dne.
V pekáčku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm slaninu nebo jinou uzeninu. Pekáček odstavíme z ohně a vmícháme do něj hrášek. Směs promícháme a dáme na 10 minut do trouby.
Zatím si rozšleháme vejce v mléku a sýr nastrouháme.
Po 10 minutách zalijeme hrášek vejci s mlékem, promícháme a posypeme sýrem. Vložíme zpátky do trouby a zapékáme, dokud se sýr neroztéká a nezačíná zlátnout.
Zapékaný hrášek podáváme k masu nebo s opečenými brambory.