Zapékaná bedla Juraško recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce bazalka
1 lžíce oregano
100 g mozzarella
2 lžíce olivový olej
1 díl drcený kmín
mletý černý pepř
bílé pečivo
6 ks bedla
70 g loupané mandle nebo oříšky
4 ks konzervaná loupaná rajčata
podle potřeby
olivový olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Prolisovaný česnek smícháme se 2 lžícemi oleje a špetkou kmínu, dobře promícháme. Oříšky na suché pánvi opražíme. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Bedly potřeme připravenou olejovou marinádou, lehce osolíme a opepříme. Vymazaný plech poklademe bedly lupeny dolů a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 2 minuty.

  3. Bedly otočíme, posypeme orestovanými oříšky a zasypeme sýrem. Zakryjeme alobalem a necháme v troubě dalších 5 - 7 minut podle velikosti klobouku.

  4. Zapékané bedly Juraško podáváme s hranolky, brambory s máslem nebo zapékanými brambory. Pro gurmány přidáme prohřáté pesto loupaných rajčat (mohou být i z konzervy). Posypeme lžící bazalky a oregana, přidáme bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!