Zapékaná vepřová panenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks brambory
1 ks cibule
0.5 lžičky tymián
1 ks šlehačka
1 lžička bazalka
3 lžíce olivový olej
30 dkg anglická slanina
600 g vepřová panenka
1 lžička granulovaný česnek
3 lžičky steak koření
1 lžička pepř černý

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Nejlépe je nasypat koření na stůl, smíchat jej a panenku v něm pořádně obalit. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní nachvilku zabalíme.

  2. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky a posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka. V misce promícháme a zalijeme šlehačkou.

  3. Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny a vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.

  4. Ihned podáváme.

  5. Dalších 90 receptů na vepřovou panenku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!