Zapékaná vepřová panenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 8 ks brambory 1 ks cibule 0.5 lžičky tymián 1 ks šlehačka 1 lžička bazalka 3 lžíce olivový olej 30 dkg anglická slanina 600 g vepřová panenka 1 lžička granulovaný česnek 3 lžičky steak koření 1 lžička pepř černý
Postup Zapékaná vepřová panenka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Nejlépe je nasypat koření na stůl, smíchat jej a panenku v něm pořádně obalit. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní nachvilku zabalíme.
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky a posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka. V misce promícháme a zalijeme šlehačkou.
Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny a vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.
Ihned podáváme.
Dalších 90 receptů na vepřovou panenku