Zapékané bramborové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
600 g brambory
50 g niva
50 g eidam
180 g hrubá mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Sýry si nastrouháme.

  2. Přidáme k nim mouku, vejce, sůl, koření. Takto připravenou směs rychle zpracujeme v těsto, vyválíme z něj válečky silné jako prst a dlouhé asi 3 cm a postupně zavaříme do vařící osolené vody.

  3. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je a vložíme do máslem vymaštěné misky, promastíme máslem, posypeme sýry podle chuti a velmi krátce zapečeme.

  4. Bramborové noky podáváme s rajčatovou nebo s masovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!