Zapékané brambory s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 dl mléko
3 ks mrkev
1 kelímek niva
10 dkg eidam
3 ks velká cibule
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 kg vařené brambory
2 plechovky vepřové mleté maso
podle potřeby
sůl
majoránka
10-15 plátků anglická slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev ostrouháme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme, nakrájíme na plátky a na oleji zlehka osmahneme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se solí, pepřem, majoránkou a mlékem.

  2. Do pekáče naskládáme vrstvu brambor, kousky mletého masa, osmažené cibule, mrkve, hrášku a strouhaného eidamu. Znovu poklademe brambory, zalijeme vaječnou směsí, poklademe strouhanou nivou a plátky anglické slaniny.

  3. Brambory s mletým masem a zeleninou dáme do trouby zapéct na 40 - 60 minut při cca 200 °C.

  4. Zapékané brambory s mletým masem podáváme jako samostatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!