Zapékané brambory s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 dl mléko 3 ks mrkev 1 kelímek niva 10 dkg eidam 3 ks velká cibule 1 plechovka sterilovaný hrášek 1 kg vařené brambory 2 plechovky vepřové mleté maso podle potřeby sůl majoránka 10-15 plátků anglická slanina mletý černý pepř
Postup Zapékané brambory s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev ostrouháme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme, nakrájíme na plátky a na oleji zlehka osmahneme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se solí, pepřem, majoránkou a mlékem.
Do pekáče naskládáme vrstvu brambor, kousky mletého masa, osmažené cibule, mrkve, hrášku a strouhaného eidamu. Znovu poklademe brambory, zalijeme vaječnou směsí, poklademe strouhanou nivou a plátky anglické slaniny.
Brambory s mletým masem a zeleninou dáme do trouby zapéct na 40 - 60 minut při cca 200 °C.
Zapékané brambory s mletým masem podáváme jako samostatný hlavní chod.