Zapékané broskve recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 75 g cukr 250 ml mléko 1 dl voda 2 ks žloutky 2 lžíce cukr moučka 25 g maizena 0.5 ks vanilkový lusk 6 ks broskve (krásné)
Postup Zapékané broskve recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme 1 dl vody, vsypeme asi třetinu cukru a na mírném ohni směs svaříme.
Broskve rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a oloupeme. Vložíme je do připraveného roztoku a na mírném ohni je povaříme asi 5 minut. Pak je necháme vychladnout.
Ve 4 lžících mléka rozmícháme maizenu. Zbytek mléka vlijeme do hrnce. Přidáme vanilku, krátce mléko povaříme a odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme asi 5 minut odstát.
Žloutky a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme maizenu a dále mícháme. Nakonec přilijeme zbylé teplé mléko a vše znovu za stálého mícháni asi 2 minutky povaříme než směs zhoustne. Pak stáhneme a vyndáme vanilku.
Okapané broskve narovnáme na pekáč, zalijeme krémem a posypeme cukrem. Necháme je péct dozlatova. Většinou stačí několik minut.
Podáváme ihned. Můžeme zdobit snítkou meduňky, čokoládovou polevou nebo čerstvými broskvemi.