Zapékané čínské zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 150 g smetana 100 g gouda 250 g žampiony muškátový oříšek 750 g čínské zelí mletý černý pepř máslo na vymazání formy 150 g jogurt (bílý)
Postup Zapékané čínské zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtiny, opereme a v osolené vodě je vaříme asi 6 minut. Vymažeme máslem zapékací misku. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu na 200 °C
Uvařené zelí slijeme a rozložíme do zapékací misky. Na zelí rozložíme plátky žampionů a vše osolíme a opepříme. Zvlášť smícháme jogurt, smetanu, vejce a směs osolíme, opepříme a dochutíme kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem. Směsí přelijeme žampiony, posypeme vše sýrem a vložíme do trouby.
Zapékáme asi 30 minut, dokud jídlo nezhnědne. Ihned podáváme.