Zapékané čínské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
150 g smetana
100 g gouda
250 g žampiony
muškátový oříšek
750 g čínské zelí
mletý černý pepř
máslo na vymazání formy
150 g jogurt (bílý)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtiny, opereme a v osolené vodě je vaříme asi 6 minut. Vymažeme máslem zapékací misku. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu na 200 °C

  2. Uvařené zelí slijeme a rozložíme do zapékací misky. Na zelí rozložíme plátky žampionů a vše osolíme a opepříme. Zvlášť smícháme jogurt, smetanu, vejce a směs osolíme, opepříme a dochutíme kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem. Směsí přelijeme žampiony, posypeme vše sýrem a vložíme do trouby.

  3. Zapékáme asi 30 minut, dokud jídlo nezhnědne. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!