Zapékané fazolové lusky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
20 dkg šunka
10 dkg mozzarella
5 dkg parmazán
200 ml bílý jogurt
50 dkg fazolové lusky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné fazolové lusky 10 minut povaříme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Fazolové lusky můžeme použít i mražené. V misce dobře našleháme jogurt se solí a vejci. Do druhé misky nastrouháme nahrubo mozzarellu a najemno parmazán. Šunku nakrájíme na široké proužky.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme polovinu šunky nakrájené na široké proužky. Na šunku rozložíme fazole a na ně položíme zbytek šunky. Zalijeme jogurtem s vejci, posypeme nastrouhanými sýry a zapékáme 15 - 20 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.

  3. Zapékané fazolové lusky podáváme teplé jako chutný hlavní chod s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!