Zapékané fazolové lusky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 ks vejce
1 lžíce máslo
20 dkg šunka
10 dkg mozzarella
5 dkg parmazán
200 ml bílý jogurt
50 dkg fazolové lusky
podle chuti
sůl
Postup Zapékané fazolové lusky recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné fazolové lusky 10 minut povaříme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Fazolové lusky můžeme použít i mražené. V misce dobře našleháme jogurt se solí a vejci. Do druhé misky nastrouháme nahrubo mozzarellu a najemno parmazán. Šunku nakrájíme na široké proužky.
Zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme polovinu šunky nakrájené na široké proužky. Na šunku rozložíme fazole a na ně položíme zbytek šunky. Zalijeme jogurtem s vejci, posypeme nastrouhanými sýry a zapékáme 15 - 20 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.
Zapékané fazolové lusky podáváme teplé jako chutný hlavní chod s pečivem.