Zapékané filety s brokolicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 400 ml vývar - - máslo 200 ml smetana - - mouka 200 g karotka 400 g brokolice - - pepř mletý 450 g maso vepřové - - šalotka 1 plátek chléb toustový
Postup Zapékané filety s brokolicí recept
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme ve vroucí vodě asi 8 minut. V polovině varu přidáme karotku. Poté necháme všechno okapat. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk a maso na něm dozlatova opečeme. Asi 2 minuty z každé strany a osolíme, opepříme. Šalotku jemně nakrájíme, rozehřejeme tuk na ohni a cibulku, zasypeme moukou a osmahneme. Za stálého míchání zalijeme vývarem a smetanou, rozmícháme a necháme povařit. Osolíme, opepříme, přidáme maso a brokolici a prohřejeme. Ještě dochutíme a vložíme do zapékací mísy. Toust jemně rozdrobíme a nasypeme na směs v misce, zbývající tuk rozložíme na povrch a v předehřáté troubě pečeme asi na 200 st. 10-15 minut.