Zapékaný pangasius se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 80 ml kečup 1 dl smetana 12% 500 g pangasius podle chuti sůl kmín grilovací koření koření Bylinkové máslo podle potřeby máslo
Postup Zapékaný pangasius se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Pangase omyjeme a osušíme ubrouskem. Osolíme, okořeníme podle chuti a na másle opečeme pangase z každé strany.
Pangase vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme bylinkovým máslem, celým kmínem, pokapeme kečupem. Kečup můžeme dát ostrý i jemný, jak máme rádi. Poté rozšleháme vejce se smetanou a pangase zalijeme.
Pangasiuse se smetanou dáme zapéct do vyhřáté trouby na 15 - 20 minut.
Zapékaného pangase podáváme s vařenými brambory a třeba zeleninovým salátem. Pokrm se dá jíst teplý, je tak chutnější, ale i studený není špatný.