Zapražená polévka s vaječným svitkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
4 hrnky voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
podle chuti
sůl
petrželka
kmín
podle potřeby
vejce
máslo
mléko
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na kousky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Nakrájenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme sůl s kmínem a vaříme. Nahnědlou jíškou připravenou z tuku a hladké mouky zahustíme polévku a krátce povaříme. Nakonec přidáme posekanou petrželku.

  3. V osoleném mléce rozšleháme vejce a zahustíme moukou natolik, aby těsto nebylo příliš husté a dalo se lít na pánev.

  4. Na rozpálenou pánev s máslem nalijeme 4 lívanečky a osmažíme po obou stranách. Svítek pokrájíme na nudličky a zalijeme připravenou polévkou.

  5. Zapraženou polévku s vaječným svitkem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!