Zapražená polévka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
0 ks cibule
1 lžíce sádlo
30 g hladká mouka
podle chuti
sůl
2-3 špetky kmín
polévkové koření
podle potřeby
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Vejce lehce rozšleháme tak, aby se žloutek zcela s bílkem nespojil. Petrželku nebo pažitku jemně nasekáme.

  2. Na rozpálené sádlo či olej přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Potom zasypeme moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku (zápražku). Zalijeme vodou, přidáme kmín a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme lehce asi 5 minut, okořeníme pepřem, osolíme a ochutíme polévkovým kořením. Vmícháme rozšlehané vejce, necháme srazit a vezmeme z ohně.

  3. Zapraženou polévku s vejcem posypeme nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!