Zavařovaná povidla recept
Apetit ReceptyPostup Zavařovaná povidla recept
Postup přípravy receptu
-
Švestky opláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu odpočívat.
Poté dáme naložené švestky na sporák a vaříme na malinkém plameni asi 4 hodiny. Nemícháme!
Povidla jsou hotová, když se vypaří asi 70 % vody. Přidáme rum, mletou skořici a důkladně rozmixujeme.
Povidla ihned plníme do nahřátých sklenic. Otevřené sklenice naskládáme do trouby zahřáté na 50 °C na 30 minut. Tím se povidla na vrchu zatáhnou a nekazí se.
Zavařená povidla vyndáme z trouby, zavíčkujeme a necháme vychladnout. Podáváme podle potřeby a chuti.