Zavařovaná zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1-2 lžíce ocet
1 balíček Deko
1-2 lžičky kyselina citronová
600 g baby karotka
700 g vyloupaný hrášek
500 g malá bílá cibulka
500 g vyloupaná kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Baby karotku nebo malé mrkvičky očistíme a pokud jsou větší, tak je vroubkovaným nožem nakrájíme, třeba na kostky. Hrášek i kukuřici vyloupeme a cibulky oloupeme. Veškerou zeleninu propláchneme a necháme okapat.

  2. Deko si uvaříme podle návodu, jen do něj přidáme navíc kyselinu citronovou, ocet a sůl.

  3. Zeleninu naskládáme do menších čistých skleniček. Začneme hráškem, na něj přijde kukuřice, potom mrkev a nahoru pár celých cibulek.

  4. Sklenice se zeleninou zalijeme horkým nálevem a uzavřeme. Sterilujeme 25 minut na 90 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!