Závin ze salaše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 15 dkg hladká mouka mletý černý pepř 10 dkg oštiepok na potření 1 ks vejce náplň 30 dkg klobása podle chuti mletá sladká paprika podle potřeby mouka na vál těsto 50 dkg vařené brambory ve slupce
Postup Závin ze salaše recept
Postup přípravy receptu
-
Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme.
Na vále přidáme prosátou mouku, osolíme, okořeníme pepřem, sladkou i pálivou paprikou, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto.
Z těsta vyválíme obdélník. Do středu urovnáme klobásky po délce rozkrojené
a zamotáme do závinu. Uděláme dva menší záviny, dáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě zapečeme. Záviny vyjmeme z trouby, opět potřeme vajíčkem a hustě posypeme strouhaným oštiepkom nebo uzeným eidamem. Závin ze salaše dáme zpět do trouby a pečeme, až sýr zezlátne. Upečené záviny necháme vychladnout.
Vychladlý závin ze salaše krájíme na řezy ozdobíme vějířkem kyselé okurky a můžeme podávat.