Závitky se zelnou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení mletý černý pepř 4 plátky vepřová krkovice podle chuti sůl omáčka 1 ks cibule 0.5 kostky masox 1 lžíce hladká mouka na obalení hladká mouka nádivka 4 ks tenký párek 4 lžíce sterilované zelí
Postup Závitky se zelnou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý dáme lžíci zelí, na které položíme nožičku párku. Plátky stočíme, upevníme je párátky nebo ovážeme režnou nití a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme závitky a po všech stranách je osmahneme. Potom je podlijeme horkou vodou s masoxem a dusíme asi 40 minut.
Hotové závitky se zelnou nádivkou vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme chvíli povařit. Omáčku ochutíme solí a pepřem, vše procedíme, přidáme zpět závitky a již krátce prohřejeme.
Závitky se zelnou nádivkou podáváme třeba s rýží.