Závitky se zelnou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice
podle chuti
sůl
omáčka
1 ks cibule
0.5 kostky masox
1 lžíce hladká mouka
na obalení
hladká mouka
nádivka
4 ks tenký párek
4 lžíce sterilované zelí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý dáme lžíci zelí, na které položíme nožičku párku. Plátky stočíme, upevníme je párátky nebo ovážeme režnou nití a obalíme v hladké mouce.

  2. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme závitky a po všech stranách je osmahneme. Potom je podlijeme horkou vodou s masoxem a dusíme asi 40 minut.

  3. Hotové závitky se zelnou nádivkou vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme chvíli povařit. Omáčku ochutíme solí a pepřem, vše procedíme, přidáme zpět závitky a již krátce prohřejeme.

  4. Závitky se zelnou nádivkou podáváme třeba s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!