Zázvorová hovězí pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g slanina
sůl
3 lžíce sádlo
1 lžíce hladká mouka
500 g hovězí zadní
mletý zázvor
1 ks cibule (větší)
500 ml vývar z masa

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na špalíčky a obalíme ji v mletém zázvoru.

  2. Omyté maso protkneme slaninou obalenou v zázvoru, osolíme a necháme odležet alespoň hodinu.

  3. Cibuli jemně nasekáme a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme maso, krátce ze všech stran opečeme, zalijeme částí vývaru a pečeme doměkka.

  4. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, špetkou zázvoru a osmahneme. Dolijeme vývarem, rozmícháme a povaříme. Pak šťávu propasírujeme.

  5. Zázvorovou hovězí pečeni při servírování s ní přeléváme jednotlivé porce pečeně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!